FAQ

Meest gestelde vragen en antwoorden

Benieuwd welke stappen u precies moet doorlopen?

Bekijken dan HIER ons stappenplan.

 

Graveringen zijn gratis! Bij elk sieraad staat omschreven of er een gravering gezet kan worden.

Geef bij het sieraad aan:
* Wat u wilt graveren (let goed op de spelling en hoofdletters)
* De locatie. (Bij omschrijving staat wat de mogelijkheden zijn)
* of het Sierletters of Blokletters moeten zijn.

De levertijd van een sieraad met paardenhaar gaat in vanaf het moment dat het haar en de betaling ontvangen zijn en is op dit moment tussen 6 en 8 weken.

Wij doen ons best om zsm te leveren, wilt u de bestelling voor een bepaalde datum ontvangen geeft dit nog even extra aan. (Wij doen dan ons best maar kunnen het niet garanderen)

Cadeaubonnen worden dezelfde of volgende dag verzonden met PostNL en zouden binnen enkele dagen bij u thuis bezorgd moeten zijn.

Wij maken uitsluitend gebruik van Edelstaal, Sterling zilver en 14 karaat Goud.

Edelstaal of roestvast staal is bestand tegen corrosie en vlekken en behoeft weinig tot geen onderhoud, af en toe oppoetsen is wel nodig. Het heeft een lange levensduur maar wilt u een sieraad voor altijd kies dan voor zilver of goud.

Zilver is een edelmetaal met een zeer mooie uitstraling en hoge waarde. De collectie van Aviiso is massief en heeft hierdoor een lange levensduur. Ook zijn ze vaak voorzien van veiligheidssloten. Zilver kan wat zwart verkleuren maar na een poets beurt is dit weer helemaal weg.

Sieraden die “Verguld” zijn hebben over een basis metaal en dun laagje zilver of goud dit geeft een korte levensduur door slijtage. Wij kunnen Massief sterling zilver voor u vergulden met 14karaat goud. Houd er wel rekening mee dat uw sieraad na een jaar intensief dragen vanzelf weer zilver wordt.

Massief goud blijft er altijd mooi uitzien en is van hoge kwaliteit. Voor de sieraden van Aviiso wordt 14 karaat goud gebruikt.

Heeft u vragen of er aanpassingen gemaakt kunnen worden aan een bestaand ontwerp of heeft u specifieke wensen stuur dan een email naar info@aviiso.nl dan kijken we naar de mogelijkheden.

U bent ook altijd welkom binnen de openingstijden bij Juwelier Nederlof in de Lier. Hier kunnen we geheel vrijblijvend een sieraad voor u ontwerpen aan de hand van wensen en prijs.

Voor bestellingen in Nederland wordt €6,05 gerekend. Wij verzenden altijd via pakketpost met track&trace en handtekening voor ontvangst.

Woont u in Belgie, Frankrijk of Duitsland kunt u uiteraard ook bij ons bestellen!

Er komen dan verzendkosten bij van €9,99 deze worden aan het einde van uw bestelling verrekend.

Omdat de sieraden op maat gemaakt worden zult u de maat van uw pols of vinger op moeten meten.

Armbanden:
Het moet de exacte maat zijn dus aangesloten tegen de huid.
U kunt dit doen door een touwtje rond de pols te doen en op maat af te knippen. Daarna legt u hem langs een liniaal. (gemiddelde ligt tussen de 17,5 en 18cm)
U kunt ook het touwtje afknippen en meesturen.

Ringen:
Wilt u een perfect passende ring en weet u de ringmaat niet is het advies om langs een juwelier te gaan om uw ringmaat op te meten. Let op! hier kunnen kosten aan verbonden zijn. U kunt bij uw order aangeven dat u een tool van ons wilt ontvangen om te meten, deze sturen we nadat u besteld heeft gratis op.

Methode zoals het meten van de omtrek van uw vinger met een touwtje of papier zijn niet betrouwbaar en raden we af!

U blijft wel zelf verantwoordelijk voor de doorgegeven maat, aan het corrigeren achteraf zitten extra kosten verbonden.

De minimale lengte en dikte is per sieraad verschillend, de benodigde hoeveelheid staat bij elk sieraad in het kopje “extra informatie”.
Hoe langer het haar en hoe dikker de pluk hoe beter de kwaliteit zal zijn, u krijgt de haren die niet gebruikt worden voor uw sieraad netjes terug

De voorbeeld sieraden van Aviiso liggen verspreid over de inlever/ afhaalpunten.

Bij juwelier Nederlof ligt een groot deel van de collectie.

Op zaterdag ben ik vrijwel altijd aanwezig van 10:00 tot 15:00 en kunt u binnenlopen zonder afspraak. Juwelier Nederlof is doordeweeks open op dinsdag, woensdag en vrijdag en u kunt een afspraak maken met mij voor persoonlijk advies. Wilt u alleen de haren afgeven kunt u natuurlijk binnen de openingstijden zonder afspraak binnen lopen in de winkel. 

Aviiso is een merknaam en staat voor goede kwaliteit.

U heeft op uw sieraad wettelijke garantie en gezien wij alleen gebruik maken van edelmetalen kunt u hiervan goede kwaliteit en levensduur verwachten. Buiten de wettelijke garantie ga ik een stapje verder, service vindt ik heel erg belangrijk.

Waar kunt u dan aan denken? Het verliezen van een strass steentje van de rvs medaillons komt wel eens voor, geen probleem dit lossen we zsm voor u op. Heeft u door een ongelukje het haar beschadigd zullen we in overleg beoordelen of het hersteld kan worden. Kosten van reparatie zijn per sieraad en situatie verschillend.

Ik hoop dat uw sieraad goed onderhouden wordt. Het haar soepel houden met verzorgende olie (comboy magic detangler&shine) is erg belangrijk. En alle edelmetalen onderdelen kunt u oppoetsen met zilver poets, dit is een must zo kunt u het langst van uw sieraad genieten.

TIP! voor het afknippen van het haar

Voor de meeste sieraden is een lange pluk haar nodig maar een hap uit de staart vind niemand mooi! Volg de volgende stappen en het zal bijna niet te zien zijn.

– Zorg dat de staart uitgeborsteld is

– Pak helemaal onderaan de staart een pluk haar tussen duim en wijsvinger (linker hand)

– Houd deze horizontaal

– Leg de pluk tussen je middelvinger en wijsvinger van je andere (rechter) hand en schuif nu van onder naar de staartwortel van je paard hierdoor schuiven alle korte haren naar boven.

– Herhaal dit totdat alle “korte” haren weg zijn en knip de pluk uit de staart.

– Herhaal dit totdat je de gewenste dikte hebt verzameld.

– Borstel alle haren weer netjes naar beneden.

– Hoe meer verschillende plekken hoe minder het op zal vallen.

Het haar uit de staart is stugger en dikker hier gaat de voorkeur naar uit.
Haar uit de manen is zacht en minder stevig en zou eerder kunnen breken.

Bij armbanden is de stevigheid erg belangrijk. Muv de slavenbanden deze beschermen de haren perfect en kunnen dus ook manenharen gebruikt worden.

Wij ontvangen de haren graag borstelschoon en vrij van mest. Wij wassen en behandelen de haren die we voor uw sieraad gebruiken. 

U mag de haren uiteraard wel wassen maar let op dat u de haren niet in plastic verstuurd als ze nog nat zijn maar zorg dat de pluk goed droog is (dit kunt u versnellen door het te drogen met een Föhn) anders gaan de haren schimmelen en dit geeft vlekken. 

Heeft uw paard een lichte haarkleur let dan op dat als u kiest voor zilvershampoo u deze heel grondig uitspoelt anders zal dit een paarse gloed achterlaten.

Bundel het haar van uw geliefde paard altijd met een elastiekje. Het haar van uw huisdier mag in een grip/boterham zakje.

Verpak het haar samen met het bestelformulier (als u geen beschikking heeft tot een printer mag u ook een geschreven brief toevoegen met uw gegevens.)

Verpakken bij voorkeur in een stevige doos en verzenden via PostNL met track&trace versturen zodat we hem kunnen traceren, de kans op kwijtraken is zo het kleinst. Verzenden is op eigen risico en kosten.

Het adres waar de haren naar gestuurd mogen worden is:

 Aviiso

‘t Raadhuisplein 1

2678 CD

De Lier

Nederland

Als u het risico van verzenden in de post niet wilt nemen kunt u er voor kiezen het haar te brengen en en sieraad te halen op een van de inlever / afhaalpunten. Deze staan vermeld onder inleverpunten.

http://www.aviiso.nl/inleverpunten/

De betaling wordt direct gedaan via Ideal, Bancontact/Mister Cash of directe bankoverschrijving.

Op uw afschrift zal Stichting Mollie Payments staan dit is het bedrijf dat de betaling verwerkt.

Aviiso geeft zelf twee soorten cadeaubonnen uit: 

Beide kunnen ingewisseld worden in het winkelmandje. Let op! Helaas kan de bon niet ingewisseld op de verzendkosten.

Wij zijn ook acceptant van:

Bestellen kan ook als u in Belgie woont.

De verzendkosten zijn €9,99

Vous pouvez également commander si vous habitez en Belgique ou en France.

Les frais de port s’élèvent à 9,99 €

Sie können auch bestellen, wenn Sie in Deutschland leben.

Die Versandkosten betragen 9,99 €

Chat openen
1
WhatsApp
Scan de code
Bedankt voor uw interesse in de sieraden van Aviiso. Als u vragen heeft hoor ik het graag.