Veel gestelde vragen

Hier vind de antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat uw antwoord er niet tussen stuur dan een email naar info@aviiso.nl
Graveringen
Graveringen zijn GRATIS!

Geef op het bestelformulier aan:
* Wat je wil graveren (let goed op de spelling)
* Waar je het wil. (Bij omschrijving staat wat de mogelijkheden zijn)
* of het Sierletters of Blokletters moeten zijn.

Heb je nog vragen stuur een email naar info@aviiso.nl

Levertijd

De levertijd van een sieraad gaat in vanaf het moment dat het haar en de betaling ontvangen zijn en is gemiddeld 14 dagen.

Wij doen ons best om zsm te leveren, wilt u de bestelling voor een bepaalde datum ontvangen geeft dit nog even extra aan.

De levertijd van Cadeubonnen en Cowboy magic is tussen de 24 en 48uur.

Gebruik van Edelstaal, Zilver en goud.
Edelstaal of roestvast staal is bestand tegen corrosie en vlekken en behoeft weinig tot geen onderhoud. Het heeft een lange levensduur en zal niet verkleuren.

Zilver is een edelmetaal met een zeer mooie uitstraling en hoge waarde. Het grootste deel van de zilver collectie is massief en heeft hierdoor een lange levensduur. Zilver kan wat zwart verkleuren maar na een poets beurt is dit weer helemaal weg.
Sieraden die “Verzilverd” zijn hebben over een basis metaal en dun laagje zilver dit geeft een korte levensduur door slijtage.

Goud blijft er altijd mooi uitzien en is van hoge kwaliteit. Voor de sieraden van Aviiso wordt 14 karaatsgoud gebruikt.

Persoonlijk ontwerp.

Heeft u vragen of er aanpassingen gemaakt kunnen worden aan een bestaand ontwerp of heeft u specifieke wensen stuur dan een email naar info@aviiso.nl dan kijken we naar de mogelijkheden.

Verzendkosten naar BELGIE

Woont u in Belgie kunt u uiteraard ook bij ons bestellen!

Er komen dan verzendkosten bij van €10,00 deze worden aan het einde van uw bestelling verrekend.

 

Opmeten van de maat.
Omdat de sieraden op maat gemaakt worden zult u de maat van uw pols of vinger op moeten meten.

Armbanden:
Het moet de exacte maat zijn dus aangesloten tegen de huid.
U kunt dit doen door een touwtje rond de pols te doen en op maat af te knippen. Daarna legt u hem langs een liniaal. (gemiddelde ligt tussen de 17,5 en 18cm)
U kunt ook het touwtje afknippen en meesturen.

Ringen:
Wilt u een perfect passende ring en weet u de ringmaat niet is het advies om langs een juwelier te gaan om uw ringmaat op te meten. Let op! hier kunnen kosten aan verbonden zijn.
U kunt op internet meerdere tips vinden voor het zelf opmeten.
Wij willen graag de diameter van uw ringmaat weten.

Hoeveel haar is er nodig.
De minimale lengte en dikte is per sieraad verschillend, de benodigde hoeveelheid staat bij elk sieraad in de omschrijving.
Hoe langer het haar en hoe dikker de pluk hoe beter de kwaliteit zal zijn.
Bezichtigen van de sieraden

De voorbeeld sieraden van Aviiso liggen verspreid over de inlever/ afhaalpunten.

Bij juwelier nederlof ligt de Goud en Zilver collectie.

Als Aviiso aanwezig is bij een evenement met een stand nemen wij de gehele collectie mee en kunt u alles bij elkaar zien.

Garantie en Service

Aviiso is een merknaam en staat voor goede kwaliteit.

U heeft op uw sieraad wettelijke garantie en gezien wij alleen gebruik maken van edelmetalen kunt u hiervan goede kwaliteit en levensduur verwachten. Buiten de wettelijke garantie ga ik een stapje verder, service vindt ik heel erg belangrijk.

Waar kunt u dan aan denken? Het verliezen van een strass steentje van de rvs medaillons komt wel eens voor, geen probleem zet ik gratis en zsm terug, Heeft u door een ongelukje het haar beschadigd zullen we in overleg beoordelen of het hersteld kan worden. Kosten van reparatie zijn per sieraad en situatie verschillend.

Ik hoop dat uw sieraad goed onderhouden wordt, het haar soepel houden met verzorgende olie (comboy magic detangler&shine) is erg belangrijk en alle edelmetalen onderdelen kunt u oppoetsen met zilver poets. Dit is een must zo kunt u het langst van uw sieraad genieten,

Moet het haar van de staart zijn.

Het haar uit de staart is stugger en dikker hier gaat de voorkeur naar uit.
Haar uit de manen is zacht en minder stevig en zal de kwaliteit nadelig beïnvloeden.

TIP voor het afknippen van het haar.

Voor de meeste sieraden is een lange pluk haar nodig maar een hap uit de staart vind niemand mooi! Volg de volgende stappen en het zal bijna niet te zien zijn.

– Zorg dat de staart uitgeborsteld is

– Pak helemaal onderaan de staart een pluk haar tussen duim en wijsvinger (linker hand)

– Houd deze horizontaal

– Leg de pluk tussen je middelvinger en wijsvinger van je andere (rechter) hand en schuif nu van onder naar de staartwortel van je paard hierdoor schuiven alle korte haren naar boven.

– Herhaal dit totdat alle “korte” haren weg zijn en knip de pluk uit de staart.

– Herhaal dit totdat je de gewenste dikte hebt verzameld.

– Borstel alle haren weer netjes naar beneden.

– Hoe meer verschillende plekken hoe minder het op zal vallen.

Verzendklaarmaken.

Bundel het haar met een elastiekje.
Voeg het haar samen met het bestelformulier in een envelop. (als u geen beschikking heeft tot een printer mag u ook een geschreven brief toevoegen met uw gegevens.)

Verzenden.

Verzenden van het haar raden wij aan met track&trace zodat de envelop te traceren is. Verzenden is op eigen risico en kosten. Verzenden kan via reguliere post in een envelop of via pakketpost regulier en aangetekend. Het adres is : Aviiso Schoolstraat 10 2678 BM De Lier

persoonlijk afgeven en ophalen bij inlever en afhaalpunten

Als u het risico van verzenden in de post niet wilt nemen kunt u er voor kiezen het haar te brengen en en sieraad te halen op een van de inlever / afhaalpunten. Deze staan vermeld onder kopje Inleverpunten

Betaling.

Betaling gaat via bank overboeking. Nadat u betaald heeft wordt het sieraad verzonden of naar het gekozen afhaalpunt gebracht. Als u Aviiso in De Lier als afhaalpunt gekozen heeft, kunt u ook contant betalen bij het ophalen van uw sieraad.

Verzendkosten bij cowboy magic en Cheval care

Als u bij ons een sieraad kiest wordt deze gratis verzonden.

Koopt u bij ons prodcuten van Cowboy magic en of Cheval care worden er wel verzendkosten gerekend ivm met het gewicht en omvang.

Koopt u de producten icm een sieraad worden er geen verzendkosten gerekend.